UA

UA

Illustration

10 травня 2024

Latitude59 у Таллінні: Українська делегація серед ключових гравців

Latitude59, одна з найпрестижніших конференцій для стартапів у Європі, відбулася у Таллінні, Естонія, і об'єднала понад 3500 учасників, включаючи більш ніж 900 представників стартапів з 63 країн світу. Серед національних делегацій, яких було 20, гордо виділялася й українська делегація, що складалася з 7 інноваційних стартапів: Beholder, DrugCard, Banani AI, The Great Catalog, Emery, Uspacy та Crosscheck.
Протягом двох днів 200 спікерів виступали на п'яти різних сценах, надаючи представникам стартапів цінні інсайти на актуальні для них теми. Майже 600 інвесторів, чий сукупний інвестиційний портфель становить щонайменше 30 мільярдів євро, взяли участь у заході, створюючи численні формальні та неформальні можливості для нетворкінгу. 
Серед таких можливостей були networking drinks з партнером делегації Presto Ventures, Sunset Cruise з Specialist VC, Founders' Speed Dating with VCs та інші події.Українські стартапи отримали можливість пітчингу на Pitching Stage від Google перед аудиторією та інвесторським журі, до складу якого увійшли представники Presto Ventures, SID Venture Partners, Lemonade Stand та Tenity.

Враження стартапів від заходу

Uspacy поділилися своїм досвідом:
"Ми отримали зворотній зв'язок від інвесторів, зокрема Presto Ventures, яким будемо користуватися для прийняття певних рішень щодо подальшого розвитку нашого продукту. Дуже класні side events для нетворкінгу. Мали багато зустрічей з інвесторами, іншими засновниками, тому дуже продуктивно провели час".

Illustration

Crosscheck зазначили:
"Це був наш перший стартап-івент, який пройшов чудово. Команда Techosystem все чудово організувала. Дуже сподобалися окремі сесії з інвесторами, як коктейлі з Presto Ventures і круїз з Specialist VC. Такі інсайдерські заходи - це топ. Загалом, все супер!"

Illustration

Great Catalog відзначили важливість нетворкінгу:
"Нетворкінг між командами делегації, peer-to-peer learning, обмін досвідом – це був наш перший досвід в делегації, і він був неймовірним. Було приємно бачити так багато класних компаній в делегації, наприклад, Beholder, та перейняти їхній досвід, навчитися новому один в одного".

Illustration

Emery висловили своє захоплення подією:
"Одним із найяскравіших аспектів Latitude59 було багатство знань та галузевих інсайтів, які ми отримали. Сесії були сповнені цінною інформацією, що неодмінно вплине на майбутні стратегії EMERY. Захід також підкреслив зростаюче значення стартапів у військовій та оборонній галузях на європейському ринку, секторі, що швидко розвивається та звільняється від старих стигм, відкриваючи нові захоплюючі можливості.

Наша участь у Latitude59 стала можливою завдяки Techosystem, і ми надзвичайно вдячні за їх підтримку. Techosystem відіграла ключову роль у просуванні українських стартапів на глобальному рівні та сприянні співпраці всередині технічного ландшафту України”.

Illustration

Banani AI похвалили організацію заходу:
"Все було організовано супер, не було жодного моменту, коли я не знав би де знайти потрібну інформацію, яка пов’язана з проведенням конфи, графіком тощо. Отримав багато позитивного фідбеку про продукт і нашу бізнес-модель, також обмінялися контактами з потенційними клієнтами, що дуже корисно!”

Illustration

DrugCard відзначили ефективність заходу:
"Для DrugCard захід пройшов максимально ефективно, зокрема завдяки сайд-івентам у галузі охорони здоров'я та біотехнологій. Дуже вдячний Techosystem, Lift99 та USF з Мінцифрою за організацію та гуртованість нашої делегації, це єднає українську систему та дозволяє генерувати нові ідеї.
Latitude59 2024 був винятковим заходом, який надав EMERY безцінні можливості та інсайти. Ми з нетерпінням чекаємо на використання цих нових зв'язків та знань для продовження нашої місії з революціонізації навчання англійської мови. Дякуємо, Latitude59, за незабутній досвід."

Illustration

Beholder, що перемогли у конкурсі пітчів, поділилися своїми враженнями:
"Це було неймовірно - взяти участь у Latitude59 та зустрітись з Українською делегацією. Приємно вражений рівнем команд та якістю продуктів. Ми навіть вирішили залучити одну з команд делегації для одного з напрямків. Команда організаторів української делегації просто заряджає - окреме дякую за якісну роботу та натхнення."

Illustration

Участь у Latitude59 стала важливим етапом для українських стартапів, надаючи їм можливості для розвитку, нетворкінгу та інвестицій. Теплий прийом українських делегатів, щира гостинність естонців та неймовірна організація заходу зробили цю конференцію незабутньою подією для всіх учасників. Завдяки таким заходам українська стартап-екосистема продовжує розвиватися, здобуваючи нові знання, зв'язки та можливості для зростання.
Ми можемо з упевненістю сказати, що про Україну на Latitude59 в Таллінні, Естонія, чули всі! Ми раді, що зробили свій внесок у таке яскраве представництво України на міжнародній арені.
Участь української делегації була організована Міністерством цифрової трансформації України разом з Ukrainian Startup Fund та Techosystem у партнерстві з європейським консорціумом Seeds of Bravery, Presto Ventures та Lift99 Kyiv Hub.